Möt Fredrik Sellin – Vår LIA-praktikant som kodat och utvecklat på distans

På Acecom Development blir vi fler och fler! Träffa Fredrik, vår LIA praktikant som under 10 veckor kodat och kursat på distans.

Vi bad Fredrik svara på några frågor för att få en bättre förståelse för vad som fungerat och vad som fungerat mindre bra.

Berätta några rader om dig själv!
Tvåbarnspappa från Västerås, mitt i omskolning från Lagerarbetare till Frontendutvecklare.

Varför föll valet på att göra din praktik hos just Acecom Development?
Jag ville använda min praktikperiod till att se olika sidor av branschen. Det ”lilla” växande företaget att växa tillsammans med är en lite romantisk idé jag haft sedan länge. Jag hade följt Acecom och några medarbetare på LinkedIn och tyckte de gav ett mycket bra intryck så trodde det kunde vara en bra plats att växa på.

Vad såg du framemot att få göra under din praktik?
Jag hoppades få utveckla mina kunskaper i en mer ”verklig” miljö än det digitala klassrum man nu blivit så van vid.

Hur fungerade det att koda och utveckla på distans?
Distansarbete och även lärande på distans är på många sätt väldigt smidigt. Klarar man av att ta det personliga ansvaret ser jag inte många negativa faktorer. Frihet under ansvar är en väldigt bra position att befinna sig i.

Med det sagt kändes det lite ensamt ibland. Ökade restriktioner och sjukdom bland medarbetare är saker man inte kan påverka men som ändå försämrar upplevelsen en smula.

Vad tycker du om ”Angular” som plattform för att bygga mobila och stationära webbapplikationer?
Jag hade helt ogrundat en ganska negativ syn på Angular redan innan jag började studera men har fått omvärdera min inställning. Jag tycker riktigt bra om Angular, det är smidigt och man får mycket hjälp med struktur och utförande. Roligt att få kvitto på att man ska vara försiktig med att grunda sin syn på vad andra säger om saker och ting

Vad vill du arbeta med i framtiden?
Jag hoppas få göra programmering av någon form till karriär och arbete. Jag tycker frontend är väldigt intressant men skulle inte ha något emot att använda det som ett första steg mot att dyka djupare i hela utvecklings-stacken.

Övrigt – Någon som du själv vill lyfta angående praktikperioden.
Andra viktiga insikter jag fått under praktiken är vikten av att kunna anpassa sig till nya och inte helt optimala situationer. Att våga ta personligt ansvar för de saker man ändå själv kan påverka har varit väldigt nyttigt

Tack för snacket fredrik!

Brett erbjudande och hög IT-kompetens!

Genom ett långsiktigt partnerskap kan vi sätta långsiktiga mål vilket, enligt vår erfarenhet, leder till bäst resultat.